Jumaat, 26 Mac 2010

Majlis Sambutan Maulidur Rasul


Sekolah Menengah Kebangsaan Keladi telah mengadakan majlis sambutan Maulidur Rasul pada 6 Mac 2010. Sambutan ini diadakan sempena memperingati junjungan mulia, Nabi Muhammad s.a.w yang dikasihi. Majlis ini dimulakan pada pukul 8.00 pagi di mana semua pelajar dan guru berkumpul di medan letak kereta sekolah.


Para pelajar diminta untuk berpakaian kebangsaan iaitu baju melayu untuk pelajar dan guru lelaki manakala pelajar perempuan memakai baju kurung. Selain itu mereka diarahkan untuk berarak mengikut pasukan beruniform masing-masing. Pasukan uniform juga diminta menyediakan kain rentang atau sepanduk serta perhiasan lain yang difikirkan sesuai. Selain itu, markah akan diambilkira untuk kain rentang dan kerjasama semasa perarakan berlangsung.


Berikut merupakan kain rentang yang dihasilkan oleh pelajar.


Persatuan Bulan Sabit Merah Malaysia mendapat tempat Pertama.
(Macam hasil profesional kan??. Inilah hasil kerja Cikgu Zaini dan anak-anak buahnya)


Pelajar Tingkatan Enam mendapat tempat kedua.
(Cikgu Sagirman pun tumpang bergambar sama...)

Tempat ketiga jatuh kepada Kadet Polis Wanita.
(Pilihan warna yang menarik)

Lain-lain kain rentang...
Guru dan pelajar berarak daripada SMK Keladi ke Masjid Kg. Keladi. Apabila tiba di Masjid Kg. Keladi, pelajar diberi jamuan ringan dan seterusnya mendengar ceramah oleh ustaz yang telah dijemput khas.


Selepas itu, guru dan semua pelajar menikmati jamuan iaitu Nasi Tomato yang dimasak dengan kerjasama guru dan AJK Masjid Kg. Keladi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan